Vizier op Europa: Geen enkele opponent van Genk weet te winnen

23-10-2016 23:40

Racing Genk treft Athletic de Bilbao, Rapid Wien en Sassuolo in Groep F van de Europa League. Elk weekend richt VoetbalPrimeur.be zijn vizier op Spanje, Oostenrijk en Italië. Hier kun je terecht voor het programma en de uitslagen van de Europese tegenstanders van de Limburgers.

Rapid Wien - Austria Wien: 0-2
Vorm: W-V-W-W-G-G-G-W-G-V-G-V
Stand: 5e op 10 ploegen met 17 op 36 punten
Rapid Wien blijf moeizaam draaien in de Oostenrijke competitie. Het kon zondag voor de vierde keer op rij niet winnen in de Bundesliga. Het wordt nog erger als je weet dat de ploeg in eigen huis met 0-2 werd geklopt door rivaal én stadsgenoot Austria Wien. Raphael Holzhauser scoorde voor rust de 0-1 vanaf elf meter. Alexander Gruenwald verdubbelde de score in de 48e minuut en Rapid kwam deze klap niet meer te boven.

Bologna - Sassuolo: 1-1
Vorm: V-V-W-V-W-W-V-W-G
Stand: 9e op 20 ploegen met 13 op 27 punten
Sassuolo speelde voor de eerste keer dit seizoen gelijk in de Serie A. Door een vroege treffer van Simone Verdi leek de ploeg lange tijd tegen een nederlaag aan te lopen. Alessandro Matri redde in extremis toch nog een puntje.

Real Madrid - Athletic de Bilbao: 2-1
Vorm: V-V-W-W-W-W-V-W-V
Stand: 6e op 20 ploegen met 15 op 24 punten
Athletic de Bilbao trok na de 2-0 nederlaag in Genk met weinig vertrouwen richting Madrid. De Basken kwamen echter uitstekend voor de dag tegen de topclub. Bilbao ging slecht van start door al na zeven minuten een goal te slikken van Karim Benzema. Sabin Merino strafte in minuut 27 echter een fout in de Madrileense defensie keihard af: 1-1. De bezoekers hielden Ronaldo en co. daarna in bedwang, waardoor het duel op een remise afstevende. Invaller Alvaro Morata beslite daar vlak voor het einde toch anders over met een raak schot: 2-1.