Vizier op Europa: Konyaspor lijdt pijnlijke nederlaag, moeite voor Braga

24-10-2016 23:52

Gent treft Shakhtar Donetsk, Sporting Braga en Konyaspor in Groep H van de Europa League. Elk weekend richt VoetbalPrimeur.be zijn vizier op Oekraïne, Portugal en Turkije. Hier kun je terecht voor het programma en de uitslagen van de Europese tegenstanders van de Buffalo's.

Zirka - Shakhtar Donetsk: 0-3
Vorm: W-W-W-W-W-W-G-W-W-W-G-W
Stand: 1e op 12 ploegen met 32 op 36 punten
Shakhtar Donetsk stuurde AA Gent donderdag met een pijnlijke 5-0 terug naar België. De machine blijft ook in Oekraïne op volle toeren draaien, want de topclub won voor de tiende keer in twaalf match. Ditmaal was Zirka een maatje te klein: 0-3. Federico Pereyra hielp Shakhtar door de bal achter zijn eigen doelman te werken: 0-1. Andrei Boryachuk en Facundo Ferreyra maakten het karwei in de tweede helft alleen nog vakkundig af.

Konyaspor - Fenerbahçe: 0-1
Vorm: G-G-W-G-V-W-G-V
Stand: 9e op 18 ploegen met 10 op 24 punten
Konyaspor heeft een pijnlijke thuisnederlaag geleden. Fenerbahçe won dankzij een benutte strafschop met nipte cijfers (0-1). Jeremain Lens veroorzaakte de strafschop en was om die reden belangrijk voor de Turkse topclub, Emmanuel Emenike scoorde het doelpunt.

Sporting Braga - Chaves: 1-0
Vorm: W-G-W-W-V-W-G-W
Stand: 4e op 18 ploegen met 17 op 24 punten
Braga kon in eigen huis niet echt overtuigen tegen Chaves. De Portugese subtopper won met het kleinste verschil van de bezoekers; Pas na 56 minuten kon er gevierd worden na een doelpunt van Pedro Santos.