'Chinees consortium wil Sunderland overnemen en denkt aan opvallende trainer'

'Chinees consortium wil Sunderland overnemen en denkt aan opvallende trainer'

20-10-2016 15:49

Een Chinees consortium wil Sunderland overnemen, zo meldt The Sun. De degradatiekandidaat moet zo'n 167 miljoen euro kosten. Als de overname doorgaat denken de nieuwe eigenaren aan een opvallende naam als nieuwe trainer: Sam Allardyce, net ontslagen als bondscoach, zou het stokje van David Moyes moeten overnemen.

Allardyce kwam afgelopen maand negatief in het nieuws omdat hij openstond om mee te werken aan illegale transferpraktijken. Hij werd er door undercoverjournalisten van The Daily Telegraph ingeluisd en klapte tijdens een etentje uit de school. Hierop besloot de Engelse voetbalbond de bondscoach te ontslaan. De 61-jarige Brit, die Sunderland vorig seizoen in oktober onder zijn hoede nam en naar handhaving leidde, zou nu dus weer als trainer aan de slag kunnen bij zijn oude club. 

Huidig eigenaar Ellis Short is volgens The Sun in onderhandeling met het Chinese consortium. Als de deal doorgaat zou David Moyes het veld moeten ruimen voor Allardyce. Moyes werd afgelopen zomer aangesteld als manager van The Black Cats, maar hij wist dit seizoen nog geen wedstrijd te winnen in de Premier League en staat met twee punten teleurstellend onderaan.