Guardiola baalt van doelman: Nu minimaal twee duels winnen om door te gaan

Guardiola baalt van doelman: "Nu minimaal twee duels winnen om door te gaan"

20-10-2016 11:59

Volgens Manchester City-manager Pep Guardiola was de rode kaart van doelman Claudio Bravo een cruciaal kantelpunt van het verloren Champions League-duel met FC Barcelona (4-0). De keeper maakte hands buiten zijn eigen strafschopgebied en werd zodoende van het veld gestuurd.

"Het is al verschrikkelijk moeilijk om Barcelona te bestrijden als we met elf man tegen ze spelen, laat staan wanneer we dat met tien man moeten doen", aldus een teleurgestelde Guardiola na afloop van de wedstrijd tijdens de persconferentie. "Tot en met de rode kaart was het een open wedstrijd. We creëerden veel kansen en hadden eigenlijk op zijn minst één of twee treffers moeten maken."

Helaas voor Guardiola en City lukte dit niet en werd er kansloos verloren van de Catalanen. Volgens de manager is er echter nog geen reden voor paniek bij de Engelsen. ''Het is pas oktober. We hebben tijd om deze domper te boven te komen, maar in de resterende drie groepsduels zullen we op zijn minst twee wedstrijden moeten winnen om deze loodzware Champions League-groep alsnog te overleven."