Huurling van Club maakt na 15 maanden zijn comeback en heeft direct succes

Huurling van Club maakt na 15 maanden zijn comeback en heeft direct succes

19-10-2016 13:55

Bernie Ibini heeft na 15 maanden van blessureleed eindelijk zijn comeback gemaakt. De huurling van Club Brugge, die wordt uitgeleend aan Sydney FC, maakte zijn rentree in de halve finale van de FFA Cup. De aanvaller was direct zeer succesvol.

Ibini moest met zijn ploeg ten koste van Canberra Olympic de finale van het Australische bekertoernooi zien te bereiken. Na 70 minuten mocht Ibini invallen bij een geruststellende 0-2 voorsprong. De tweevoudig international had vervolgens slechts twaalf minuten nodig om zijn mooie rentree met een doelpunt te bekronen. Hij schoot de 0-3 goed binnen aan de tweede paal en bezorgde Sydney FC daarmee definitief een ticket voor de bekerfinale.

De nu 24-jarige Ibini was een boezemvriend van Mathew Ryan en werd in juli 2015 naar Club Brugge gehaald. Het ging echter al snel na zijn komst mis, want hij brak zijn been na een ongelukkig contact met Laurens De Bock. De flankspeler was direct uitgeschakeld voor de rest van het seizoen. Club Brugge besloot hem vervolgens tijdelijk terug te laten keren naar zijn thuisland, waar hij zijn loopbaan weer op wil pakken. Ibini heeft nog een contract tot en met 2018 bij Blauw-Zwart, maar het is niet bekend of hij daar een toekomst heeft.