Poulain voelt de bui hangen: Het is over en uit voor Club

Poulain voelt de bui hangen: "Het is over en uit voor Club"

19-10-2016 07:43

Club Brugge speelde dinsdag een uitstekende partij in de Champions League. Het leek Porto op een puntendeling te houden, tot een domme strafschop in de slotminuten. Verdediger Benoit Poulain ziet geen kansen meer op het Kampioenenbal.

"We staan na drie matchen laatste met nul punten. Het is over en uit voor Club Brugge", citeerde Het Nieuwsblad de verdediger. "We gaan de komende wedstrijden desondanks aanvatten met volle moed en de intentie om er nog iets van te maken. We hebben het ons in de tweede helft zelf veel te moeilijk gemaakt door Porto te laten komen. Zo zijn we aan die twee tegendoelpunten gekomen", analyseerde hij.

Club verloor uiteindelijk door een penalty in de 92e minuut, een zware opdoffer. "De strafschop was terecht", is Poulain eerlijk. "Claudemir kwam te hard in, mede omdat hij vermoeid was. Dit is een zure nederlaag." Net als trainer Michel Preud'homme zag Poulain dat de wissels het verschil maakten. "Bij Porto kwamen er verse krachten bij en daar hadden wij het wel knap lastig mee. Ze gingen hoger spelen en de snelheid ging de hoogte in. Daardoor verloren we de controle."