Gent viel uit titelrace na blessure Dejaegere: Ik had kunnen helpen

Gent viel uit titelrace na blessure Dejaegere: "Ik had kunnen helpen"

18-10-2016 19:30

AA Gent kon afgelopen seizoen geen nieuwe landstitel vieren. De Buffalo's kenden in de Play-Offs een dipje. Het uitvallen van Brecht Dejaegere zat daar ongetwijfeld voor iets tussen.

Gent leek klaar voor een nieuwe titelrace. Dejaegere was in topvorm, maar viel net voor de Play-Offs uit met een zware blessure. "Op dat moment zat ik inderdaad wel in een goede flow. En ik had in een paar wedstrijden kunnen helpen", vertelt de middenvelder in Wigwam Magazine. "Maar mét mij zouden ze evenmin kampioen geworden zijn."

"Een verdediger die in de fout gaat, een ploeg die op dat moment beter is, een doelpunt dat we tegen krijgen op corner: daar kan ook ik niets aan doen. In een teamsport maakt niemand het verschil, ook niet Sven Kums, Laurent Depoitre of Matz Sels", legt Dejaegere uit.

De middenvelder weet waarom Gent geen kampioen werd. "De oorzaak dat we niet opnieuw kampioen werden, is dat er te weinig spelers op hun niveau waren. We waren niet constant genoeg op het moment van de Play-Offs. Als je kampioen wil spelen, moeten alle twintig spelers top zijn. Twee seizoenen geleden was dat wel het geval. Zoals vorige seizoen iedereen top was bij Brugge", vertelt hij.