Teodorzcyk is enorm geliefd en heeft al bijzondere band dankzij Google Translate

Teodorzcyk is enorm geliefd en heeft al bijzondere band dankzij Google Translate

18-10-2016 08:50

Lukasz Teodorczyk heeft het uitstekend naar zijn zin bij Anderlecht. De Poolse spits is met negen doelpunten in veertien matchen indrukwekkend bezig. De huurling van Dinamo Kiev voelt zich ook in de kleedkamer op zijn plaats.

Teodorczyk heeft enigszins een imago van een 'bad boy'. Zo zou hij bij de nationale ploeg een stevig feestje hebben gevierd na de interland tegen Denemarken (3-2). Het contrast met het beeld dat ze in Brussel van hem hebben is enorm groot. ''Teo is de grootste grappenmaker van de kleedkamer", kreeg Het Laatste Nieuws te horen op Neerpede. Naar verluidt heeft hij een fysieke vorm van humor, maar kunnen zijn ploeggenoten wel lachen om zijn humor, dat nochtans met veel gebaren tot stand komt.

Opmerkelijk is ook de bijzondere band die Teodorzcyk heeft met Diego Capel, een andere nieuwkomer bij paars-wit. De Pool en Spanjaard kunnen door een taalbarrière nauwelijks met elkaar communiceren, maar zijn volgens de krant mede dankzij Google Translate de allerbeste vrienden. Ze trekken constant met elkaar op. Ze lachen, delen schouderklopjes uit en trekken gekke bekken. Het feit dat Teodorczyk zich zo geweldig thuisvoelt in Brussel, lijkt zeker bij te dragen aan zijn doelpuntenproductie.