'Comeback kid' Dejaegere: ''Blij dat de lijdensweg verleden tijd is''

'Comeback kid' Dejaegere: ''Blij dat de lijdensweg verleden tijd is''

17-10-2016 07:09

AA Gent was zondag in de eigen Ghelamco Areno met 3-0 te sterk voor Zulte Waregem. Bij de thuisploeg ging veel aandacht uit naar Brecht Dejaegere, die terugkeerde na zes maanden revalidatie. De middenvelder genoot met volle teugen.

Voor Dejaegere begon het speciale gevoel al voor de wedstrijd, toen zijn naam door 19.000 supporters werd gescandeerd. De middenvelder kon dat zeer waarderen. ''Het gebaar van onze fans apprecieer ik enorm, maar vooral het zien van mijn ouders en beste vriend in de tribune deed me iets. Zeker ook voor hen ben ik blij dat de lijdensweg verleden tijd is'', zegt hij op de clubsite van de Buffalo's.

Hein Vanhaezebrouck zette Dejaegere verrassend in de basis bij zijn rentree. Uiteindelijk was na 64 minuten de pijp leeg bij de middenvelder. ''Ik voelde me goed en heb alles gegeven, doseren is niets voor mij. Dat ik direct mocht starten was een blijk van vertrouwen, zeker omdat de kern volledig was. Offensief heb ik me toch wat kunnen tonen. Zelfs een doelpuntje zat erin'', aldus Dejaegere.

Tot slot wil Dejaegere nog iemand in het bijzonder bedanken, kinesist Frank Wezenbeek. ''Frank was enorm belangrijk voor mij. Mentaal heeft hij mij terug tot rust gebracht. Zijn kracht is dat hij niet enkel voor fysieke vooruitgang zorgt, maar je ook mentaal terug een boost geeft. Hij is een supergast.''