Wéér drama voor Inter: dure thuisnederlaag tegen Serie A-middenmoter

16-10-2016 17:01

Wéér een teleurstellend resultaat voor Internazionale. In eigen huis ging de Serie A-grootmacht zondagmiddag met 2-1 onderuit tegen Cagliari. Inter heeft nu al drie keer verloren in acht competitieduels.

Het leek in stadion Giuseppe Meazza allemaal goed te gaan Inter. Na een gemiste penalty van aanvoerder Mauro Icardi in de eerste helft was het kort na de pauze wél raak. Miljoenenaankoop Joao Mario tekende na 55 minuten voor de openingstreffer.

Na de zeventigste minuut ging het echter helemaal mis. Eerst was het Federico Melchiorri die de gelijkmaker liet aantekenen en in de slotminuten werd het zelfs 1-2. Inter-doelman Samir Handanovic werkte een bal die vanaf de zijkant werd ingebracht over zijn eigen doellijn.

Door de overwinning in Milaan klimt Cagliari (dertien punten) op de ranglijst over Inter (elf punten) heen. De formatie van De Boer heeft nu al een achterstand van tien punten op koploper Juventus.

Ook Lazio, met de geblesseerde Jordan Lukaku niet in de kern, kon niet winnen. Het thuisduel met Bologna eindigde in 1-1. Lazio-spits Ciro Immobile maakte pas in de 96e minuut (!) gelijk vanaf de penaltystip.

Bij rode lantaarn Crotono mocht Noë Dussenne een kwartier invallen. Hij zag zijn ploeg tegen Sassuolo een 0-1 voorsprong uit handen geven in de slotminuten. Crotono blijft troosteloos laatste met amper één punt.