Boskamp fileert jonge Rode Duivels: Die gasten kunnen beter opzouten

Boskamp fileert jonge Rode Duivels: "Die gasten kunnen beter opzouten"

16-10-2016 13:50

Johan Boskamp steekt het niet onder stoelen of banken. De uitschakeling van de jonge Duivels in de kwalificatie van het EK maakt hem woest. In Het Belang Van Limburg haalt hij opnieuw hard uit naar de spelers.

België verloor van landen die op papier veel zwakkere spelers hebben. Dat kan Boskamp, die het Belgische jeugdvoetbal op de voet volgt, niet verkroppen. "Johan Walem heeft natuurlijk honderd procent gelijk over de wanprestatie van zijn beloften. Met zulk talent verliezen van Montenegro en Letland! Dat mag niet gebeuren. Voetballen kunnen ze allemaal, dat weet iedereen. Maar als je geen mentaliteit toont, houdt het op. Die gasten kun je beter laten opzouten. Als je je al niet kunt opladen om voor je land te spelen, moet je maar thuisblijven. Zo simpel is het."

De Bond heeft bovendien nauwelijks gezag over de spelers. "Ik ken al die gasten goed. Zij missen nu een EK en de kans om extra bagage voor de toekomst op te doen. Die gasten voetballen allemaal bij topclubs in Italië, Spanje en Engeland. Zo gedragen ze zich daar toch ook niet? Met zo'n mentaliteit word je er in de grond gestopt, maar hier worden ze niet gecorrigeerd. Bij nationale ploegen overheerst bij veel spelers het gevoel van een schoolreisje. Vandaar ook de vele afzeggingen."