Bedankt aan de aanwezige leden van de voetbalcel van de Antwerpse politie

"Bedankt aan de aanwezige leden van de voetbalcel van de Antwerpse politie"

16-10-2016 09:45

Zaterdag ging Beerschot Wilrijk met 0-2 winnen op het veld van FCV Dender. Op de tribune liep het even mis. Enkele fans vonden het nodig onrust te stoken. Volgens de twee Belgische clubs ging het om Nederlandse supporters. Op de website van Beerschot Wilrijk bedankt het bestuur de eigen aanhang.

"Naar aanleiding van de ongeregeldheden die zich zaterdagavond voordeden in het stadion van FCV Dender EH, en waarbij hooligans van de Nederlandse club Helmond Sport in de slotfase van de wedstrijd op zoek gingen naar een confrontatie met onze supporters, dankt het bestuur van KFCO Beerschot Wilrijk zijn trouwe fans voor de koelbloedigheid en de serene manier waarmee op deze provocaties werd gereageerd", klinkt het.

"In naam van het bestuur wil ik vanavond onze supporters niet alleen bedanken voor hun aanwezigheid en steun hier in Denderleeuw, maar nog meer voor hun voorbeeldig gedrag", aldus voorzitter Eric Roef. "Wij waren en zijn al fier op onze supporters, maar vandaag mag dat zeker eens een extra vermelding krijgen."

"Onze club spreekt ook zijn dank en respect uit voor de in Denderleeuw aanwezige leden van de voetbalcel van de Antwerpse politie. Het is mede dank zij hun snelle, alerte en moedige optreden dat een confrontatie tussen beide supportersgroepen kon vermeden worden. Chapeau mannen!", besluit het bericht.

Lees ookRellen bij FCV Dender - KFCO Beerschot Wilrijk: 'Schandalig van Nederlanders'