Charlton-fans nemen Duchâtelet opnieuw op de korrel met varkens

Charlton-fans nemen Duchâtelet opnieuw op de korrel met varkens

15-10-2016 20:49

Als eigenaar van Standard Luik kreeg Roland Duchâtelet het zwaar te verduren. Uiteindelijk besloot hij om de club over te laten aan Bruno Venanzi, maar ook bij zijn Engelse club Charlton FC ligt de zakenman zwaar onder vuur. De supporters van de traditieclub kwamen zaterdag met een geweldig initiatief. 

Het duel tegen Coventry City werd al voorafgegaan door een protestmars, uit onvrede voor het bewind van Duchâtelet. Onder zijn heerschappij is de club namelijk afgegleden naar de onderste regionen van de League One, het derde niveau in Engeland. Tijdens de match waren de supporters pas echt origineel.

Vlak nadat de scheidsrechter van dienst de wedstrijd op gang had gefloten, wierpen de toeschouwers honderden kleine spaarkvarkentjes het veld op. Op die manier maakten ze duidelijk dat ze het helemaal gehad hebben met de eigenaar van hun geliefde club. Na een kwartier werd het duel hervat. Charlton sloot het treffen uiteindelijk als winnaar af (3-0).

Overigens deden de bezoekers uit Coventry vrolijk mee met de thuisfans. Ook zij hebben namelijk reden tot klagen, want de Sisu-holding, die de club in handen heeft, schijnt niet veel geliefder te zijn dan Duchâtelet bij Charlton.