Ex-Rode Duivel wil cashen in Thaise competitie: Dat betaalt Belgische club niet

Ex-Rode Duivel wil cashen in Thaise competitie: "Dat betaalt Belgische club niet"

15-10-2016 14:14

Van Marvin Ogunjimi horen we de laatste tijd bitter weinig. De voormalige Rode Duivel lijkt wel van de aardbol verdwenen, maar verdient wel nog goed geld. Hij speelt in de lucratieve Thaise competitie.

De voormalige goalgetter van Racing Genk probeert nu voor doelpunten te zorgen bij Ratchaburi United. Hij wordt verhuurd door Suwon uit Zuid-Korea. Geen van beide bekende namen in het voetbal, maar wel goede betalers.

"Ik weet dat het moeilijk wordt om in Europa aan de bak te komen, eens je in Azië speelt. Maar ik ben 29 jaar, er resten mij misschien nog enkele jaren. Het financiële primeert nu. Wat ze in Azië betalen zie ik weinig Belgische clubs doen. Ik hoorde van een Spanjaard die bij Valencia en Getafe speelde dat het zelfs naar Spaanse normen een mooi salaris is", zo vertelt Ogunjimi in Fan!

Zijn uitleenbeurt is wel snel voorbij, want de Thaise competitie loopt op zijn einde. "In november is het voorbij, dan wordt ik terug verwacht. We zullen zien. Er waren al contacten met Noorse clubs, maar het is afwachten wat ze kunnen bieden."

Geen hond of kikker
Ogunjimi geniet ook van de nieuwe cultuur die hij mag opsnuiven. "Het is hier zo goedkoop dat zelf koken niet hoeft. Ik vraag wel altijd wat ik op mijn bord krijg. Hond of kikker, daar begin ik niet aan. In Zuid-Korea is het nog mooier dan in Thailand. Zo proper. En dat tomeloze respect van de mensen. Het leven is daar beter dan in België. Vraag maar aan Kevin Oris, die wil ook niet meer weg.