Great Old kondigt onwaarschijnlijk nieuws aan: Gevaert terug, Bico in dienst

Great Old kondigt onwaarschijnlijk nieuws aan: Gevaert terug, Bico in dienst

Gepubliceerd: zaterdag 15 oktober 2016 om 10:39za 15-10-2016 om 10:39

Royal Antwerp FC heeft op een persconferentie haar nieuwe trainer bekendgemaakt. De oudste club van het land kiest voor een verrassing van formaat: David Gevaert, vorig seizoen nog ontslagen in Deurne-Noord, keert terug als T1. Verder stellen de Antwerpenaren de controversiële John Bico aan als sportief manager.

Patrick Decuyper, de grote baas op de Bosuil, heeft dus niet al te ver moeten zoeken om een opvolger te vinden voor de ontslagen Frederik Vanderbiest. Gevaert zal zijn stekje terug innemen als hoofdtrainer. Vorige zomer werd de 47-jarige Gentenaar nog uit zijn functie ontheven nadat promotie in extremis gemist werd. Op de laatste speeldag zag Antwerp de titel in Tweede Klasse door de vingers glippen.

Nog straffer dan de terugkeer van Gevaert, is de aanstelling van Bico als sportief manager naar Engels model. De ex-manager van Eden en Thorgan Hazard heeft geen al te zuivere naam in het Belgische voetbal. Vorig seizoen was hij de sterke man bij White Star Brussels, waarmee hij vanuit het niets kampioen speelde in de Proximus League. Zijn club haalde echter geen licentie voor profvoetbal, waardoor ze terugviel naar amateurniveau.

Plooien gladgestreken?
Wat de komst van Bico helemaal bizar maakt, is dat de geboren Kameroener aan het eind van vorig seizoen forse kritiek uitte richting Antwerp. Zo begreep hij niet waarom The Great Old wel steeds haar licentie haalde. Verder werd White Star Brussels onder zijn bewind in verband gebracht met witwaspraktijken.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws