'Anderlecht volgt 'nieuwe Vidic' uit Servië, maar krijgt stevige concurrentie'

'Anderlecht volgt 'nieuwe Vidic' uit Servië, maar krijgt stevige concurrentie'

Gepubliceerd: zaterdag 15 oktober 2016 om 10:23za 15-10-2016 om 10:23

RSC Anderlecht zou zich volgens Servische media graag willen versterken met Nikola Milenkovic. De Belgische recordkampioen is wel slechts één van de vele clubs die de verrichtingen van de Serviër volgen. De verdediger van Partizan Belgrado wordt ook in de gaten gehouden door onder meer Ajax en Newcastle United. 

Volgens Servische media zaten er de laatste maanden regelmatig scouts uit Brussel, Amsterfdam en Newcastle op de tribune voor de negentienjarige Milenkovic. De stopper heeft op jonge leeftijd al een basisplaats veroverd bij Partizan. Servische voetbalvolgers omschrijven de 1 meter 95 lange speler als 'de nieuwe Nemanja Vidic'. 

Milenkovic maakte onlangs zijn debuut voor de nationale ploeg van Servië. Dat was overigens een interland om snel te vergeten. De ploeg van bondscoach Slavoljub Muslin (de ex-coach van Standard Luik) verloor eind september met 3-0 van Qatar. 

Rising star
Milenkovic speelde in 2015 zijn eerste duels op het hoogste niveau van Servië. Partizan leende de tiener destijds uit aan het bescheiden FK Teleoptik. Daar ontwikkelde de rechtspoot zich dusdanig goed, dat hij na zijn terugkeer direct basisspeler werd. Afgelopen seizoen won Milenkovic met zijn club de Servische beker.  

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws