Dury levert heel goed werk, er zijn veel gelijkenissen tussen ons

"Dury levert heel goed werk, er zijn veel gelijkenissen tussen ons"

15-10-2016 10:14

Dé kraker van de tiende speeldag uit de Jupiler Pro League staat zondagnamiddag geprogrammeerd. Dan ontvangt AA Gent namelijk Zulte Waregem, de fiere koploper. Hein Vanhaezebrouck haalt de loftrompet boven voor het werk van de West-Vlamingen.

"Als je na negen speeldagen leider bent, dan is dat geen verrassing. Dan is dat terecht", vindt de Gent-trainer op de clubwebsite. "Francky Dury levert heel goed werk. Op sommige vlakken verschillen we, maar er zijn ook veel gelijkenissen tussen ons. We kunnen allebei lange tijd voor een club werken. We hebben allebei weinig mindere periodes gekend. En we willen allebei uit onze ploeg het maximum halen. Daar gebruiken we alle middelen voor."

"Zulte Waregem is een groeiende, bloeiende club met een nieuw stadion en nieuw oefencomplex", gaat Vanhaezebrouck vrolijk verder. "Met een spelerskern die ze ieder jaar proberen te verbeteren.
 De kern is zeer evenwichtig, heeft kracht, technische vaardigheden en scorend vermogen. Het is een goede mix van ervaring en jeugd."

Voorbeeld voor anderen
Andere middenmoters uit België kunnen dus maar best een kijkje nemen in Waregem, vindt de Buffalo-coach. "Net zoals ploegen als Charleroi KAA Gent als een voorbeeld zien, toont Zulte Waregem aan de ploegen in de tweede kolom wat je als kleinere club op een verstandige manier kan realiseren. Het wordt dus sowieso een moeilijke match zondag."