QPR schaart zich unaniem achter betrapte ex-coach Antwerp: géén ontslag

QPR schaart zich unaniem achter betrapte ex-coach Antwerp: géén ontslag

14-10-2016 12:00

Jimmy Floyd Hasselbaink hoeft geen ontslag te vrezen bij Queens Park Rangers. De Engelse club laat dat vrijdag weten in een statement. De Nederlandse trainer wordt gelinkt aan illegale transferpraktijken.

Hasselbaink, voormalig trainer van Royal Antwerp FC, wordt ervan beschuldigd 50.000 pond te willen hebben voor een lezing bij een fictief bedrijf dat zou handelen in voetballers. Daarvoor moest hij tijdens zijn vrije dagen naar Singapore vliegen. Hasselbaink ontkent in alle toonaarden en zijn club QPR steunt hem daarin.

'We kunnen bevestigen dat ons interne onderzoek naar de bevindingen van The Telegraph voorbij is', meldt de Championship-club. 'De laatste weken hebben we contact gehad met alle betrokken partijen, inclusief The Telegraph, dat er niet in geslaagd is ons de gevraagde informatie te verschaffen.'

Omdat Queens Park Rangers geen inzicht heeft gekregen in onder meer de camerabeelden en het transcript van het volledige gesprek, ziet de club 'unaniem' geen reden om Hasselbaink te laten vallen. Hasselbaink heeft al laten weten spijt te hebben, maar ontkent elke vorm van omkoping.