Woeste Koeman haalt stevig uit naar bondscoach: Je maakt een speler kapot

Woeste Koeman haalt stevig uit naar bondscoach: "Je maakt een speler kapot"

14-10-2016 08:55

Ronald Koeman heeft zich ernstig gestoord aan de manier waarop Martin O'Neill, bondscoach van Ierland, is omgegaan met James McCarthy. De manager van Everton maakt zich behoorlijk boos over het feit dat McCarthy twee keer in de basis is begonnen tijdens de interlandweek.

De 26-jarige Ier onderging vorige maand nog een liesoperatie ging en heeft sindsdien niet meer voor Everton gespeeld. Tegen Georgië speelde McCarthy de hele wedstrijd, tegen Moldavië stond de Everton-speler 81 minuten op het veld voor Ierland. "Je maakt een speler kapot", zegt een boze Koeman daarover op een persconferentie.

"Ik hou ervan om veel internationals te hebben omdat het een goede ervaring is voor iedere speler, maar soms verwacht je meer begrip voor een speler die vijf of zes weken geblesseerd is geweest. Laat hem 45 minuten spelen, of 60, maar niet 95 minuten na vijf of zes weken blessureleed. En de tweede wedstrijd 80 minuten. Zo maak je een speler kapot."

Overbelasting
De medische staf zag McCarthy oververmoeid terugkeren in Liverpool. "Hij was zwaar overbelast. Nu hebben wij met een speler te maken die zwaar overbelast is. Ik doe dit niet met spelers bij Everton omdat je dan blessures krijgt. Ik verwacht meer betrokkenheid van een speler van Everton omdat we hem betalen, maar hij zat in een erg moeilijke situatie. Het is belachelijk. Als je het aan de speler overlaat, wordt het lastig omdat hij dan moet kiezen tussen Everton en Ierland", aldus Koeman.