De nieuwe Vincent Mannaert? Nog geen moment aan gedacht

"De nieuwe Vincent Mannaert? Nog geen moment aan gedacht"

13-10-2016 12:30

Matthias Leterme is amper dertig jaar, maar hij is wel al de algemeen manager bij KV Kortrijk. Hij profileert zich steeds meer als de sterke man bij de club. Toch is zijn vader nog een pak bekender, want dat is ex-premier Yves Leterme.

Als zoon van Yves Leterme sta je altijd een beetje in de schaduw, maaar Matthias ondervindt daar totaal geen problemen mee. "Dat hij nu niet meer dagelijks in het nieuws komt, maakt die familienaam nu ook minder lastig. Maar ik heb er eigenlijk nooit last van gehad. En ook nooit mee uitgepakt. Omdat hij er ook zo gewoon mee omging. Dat zit ook in mij", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Leterme werkt al sinds 2009 bij Kortrijk, hij begon als financieel manager. Na het vertrek van Patrick Turcq heeft hij plots veel verantwoordelijkheden. "Ik volg de organisatie en strategie op en onderhandel de contracten. Ik heb daarvoor onder Patrick ervaring kunnen opdoen én heb veel geleerd de afgelopen zomer. Het is een haaienwereldje. En ik moet nog veel leren."

Leterme wordt her en der al gezien als de nieuwe Vincent Mannaert, een manager van een kleine West-Vlaamse club (bij Mannaert was dat Zulte Waregem) die snel hogerop wil. Droomt ook Leterme van een topclub, zoals Mannaert? "Nog geen moment aan gedacht. We gaan eerst heel enthousiast aan dat nieuwe stadion werken."