Ex-Rode Duivel geeft profvoetbal op: Vorige week gestart als postbode

Ex-Rode Duivel geeft profvoetbal op: "Vorige week gestart als postbode"

13-10-2016 12:00

Ooit werd hij gezien als een supertalent, maar Stein Huysegems heeft de absolute top nooit kunnen bereiken. De 34-jarige koos dit seizoen eieren voor zijn geld en speelt nu bij de amateurs van Berlaar-Heikant. Een terugkeer naar de profs is niet meer aan de orde.

Huysegems kreeg het de laatste jaren steeds moeilijker om nog een contract te versieren. De ex-speler van onder meer AZ, Feyenoord en Racing Genk zag dan ook geen toekomst meer in het profvoetbal en kiest nu voor een opmerkelijke nieuwe carrière... als postbode.

"Ik was van mijn 16 tot mijn 34 prof. Ik wilde niet gewoon thuiszitten en ging op zoek naar werk: ik wou werk dat ik heel vroeg kon doen, zodat ik dat kon combineren met de kinderen en het voetbal. Vorige week ben ik gestart als postbode. Ik moet om 5u beginnen, maar dat is geen enkel probleem. Er zijn nog andere dingen buiten het voetbal. Mijn nieuwe leven bevalt me", vertelt hij aan Sporza.

Huysegems lijkt bij Berlaar bovendien ook het voetbalplezier te hebben teruggevonden. "Twee keer in de week trainen en in het weekend wedstrijd. Ik amuseer me nog heel goed."