Weiler twijfelt over vervanger Chipciu: linkspoot, verloren zoon of jeugd

Weiler twijfelt over vervanger Chipciu: linkspoot, verloren zoon of jeugd

13-10-2016 07:35

Alexandru Chipciu is een maand out na de blessure die hij opliep hij de nationale ploeg van Roemenië. De zomeraankoop is een vaste waarde in het elftal van Anderlecht, maar trainer René Weiler heeft enkele opties achter de hand. Diego Capel en Massimo Bruno mogen hopen op een basisplek.

De eerste optie lijkt de Spanjaard te zijn. Die startte het seizoen in de basis, maar verloor zijn plek na de komst van Nicolae Stanciu en de verhuizing van Sofiane Hanni naar links. Capel is de eerste invaller op de flank, al zal hij op rechts tegen zijn voet moeten spelen.

Ook Bruno is een optie voor op rechts, de positie waarop hij destijds doorbrak in het Astridpark. Hij kon Weiler echter nog niet overtuigen en sukkelde al met kleine blessures. In de competitie sprokkelde hij nog maar 38 minuten bij elkaar.

De derde optie is de minst waarschijnlijke, maar Emmanual Sowah komt wel degelijk in aanmerking. De 18-jarige Ghanees is eigenlijk een rechtsachter, maar wordt gezien zijn aanvallende kwaliteiten wel eens hoger uitgespeeld. Sowah is wel nog wat groen achter de oren en lijkt geduld te moeten oefenen.