Agüero stelt Guardiola en City-Belgen gerust: Voel me goed op dit moment

Agüero stelt Guardiola en City-Belgen gerust: "Voel me goed op dit moment"

10-10-2016 21:34

Sergio Agüero viel vorige week tijdens het WK-kwalificatieduel tussen Argentinië en Peru (2-2) uit met een blessure, maar de Argentijnse aanvaller is naar eigen zeggen fit genoeg om dinsdagnacht tegen Paraguay weer van de partij te zijn.

"Ik voel me qua fysieke gesteldheid goed op dit moment", vertelt Agüero in de Argentijnse krant Ole. "Tegen Peru viel ik na vijftig minuten spelen uit omdat ik last van mijn kuit begon te krijgen. De coach merkte dit op en haalde mij zodoende uit voorzorg naar de kant. Gelukkig gaat het nu weer goed met me en kan ik dinsdag tegen Paraguay gewoon spelen."

"Die beslissing ligt echter in de handen van de trainer", vervolgt de Argentijnse ster, die denkt dat de blessure een gevolg was van overbelasting. "In een kort tijdsbestek speelden we zware wedstrijden tegen Celtic in de Champions League en tegen Tottenham Hotspur. Ik was er nog nauwelijks van hersteld of ik stapte al in het vliegtuig naar Argentinië waardoor mijn herstelschema in de war raakte."

"Na het duel met Peru heb ik voldoende rust genomen waardoor ik nu weer wedstrijdfit ben", besluit Agüero positief. Behalve voor het Argentijnse elftal is de inzetbaarheid van de aanvaller ook goed nieuws voor Manchester City. De koploper van Engeland hervat komend weekend de Premier League met een thuiswedstrijd tegen Everton.