Italiaans experiment nu ook echt van de grond: gele, rode en... groene kaarten

Italiaans experiment nu ook echt van de grond: gele, rode en... groene kaarten

10-10-2016 20:06
0

De Champions League of het wereldkampioenschap zal Cristian Galano hoogstwaarschijnlijk nooit op zijn palmares mogen bijschrijven, maar toch heeft de Italiaan de geschiedenisboeken van het voetbal gehaald. De aanvaller is namelijk de eerste speler ooit die een groene kaart heeft ontvangen.

Geen gele of rode kaart dus, maar wel degelijk een groene. Sinds dit jaar experimenteert men in de Serie B, het Italiaanse tweede niveau, met groene kaarten. Die dienen niet om een speler te straffen, maar moeten net iemand belonen voor opmerkelijk sportief gedrag.

Galano mag zich dus de primeur toe-eigenen. De Italiaan, die uitkomt voor Vicenza Calcio, zag de scheidsrechter in een competitieduel op het veld van Virtus Entella naar de cornervlag wijzen na één van zijn voorzetten. Galano was echter zo sportief om toe te geven dat zijn pass niet was beroerd door een verdediger.

Fairplay-prijs
De scheidsrechter besloot daarop om de speler een groene kaart toe te kennen. Dat gebeurt overigens pas na het fluitsignaal en heeft vooral een symbolische waarde, weet Het Nieuwsblad. De groene kartonnen kunnen ook een beloning opleveren: wie aan het eind van het seizoen het hoogste aantal verzameld heeft, krijgt een prijs. Wat die prijs net zal inhouden, is voorlopig nog niet beslist. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie