Belgische spits blesseerde zich nadat hij wou vieren zoals Cristiano Ronaldo

Belgische spits blesseerde zich nadat hij wou vieren zoals Cristiano Ronaldo

10-10-2016 08:02

KFCO Beerschot-Wilrijk heeft met Simon Vermeiren een nieuwe cultfiguur in huis. De aanvaller heeft in zijn carrière al moeten afrekenen met heel wat blessures. Maar de manier waarop hij één blessure opliep, was wel heel opvallend.

"Toen ik nog bij KSK Heist speelde (van 2012 tot 2015, red.), vierde ik mijn 'vrijgezellen' op een wedstrijddag", vertelt hij op ATV. "Ik beloofde mijn vrienden dat ik bij een doelpunt op de manier van Cristiano Ronaldo zou vieren. Ik scoor, maar scheur bij het vieren voor de tweede keer in mijn carrière mijn kruisband", vertelt Vermeiren.

Een gescheurde kruisband, maar Vermeiren bleef gewoon voetballen. "Ik heb uiteindelijk nog verder gespeeld. In de tweede helft heb ik zelfs nog een doelpunt gemaakt. Na een week doorbijten ben ik dan toch naar het ziekenhuis gegaan. De dag voor ik op huwelijksreis vertrok kreeg ik het verdict. Voor de tweede keer mijn voorste kruisband gescheurd", aldus de spits.

De spits heeft in zijn carrière al heel wat pijnlijke blessures opgelopen. Hij scheurde twee keer de voorste kruisbanden in zijn knie. Op jonge leeftijd werd hij zelfs uit de kern van Oud-Heverlee Leuven gezet na een dubbele open beenbreuk.