Bescheiden Bayern-international: 'Dat zijn spelers die veel meer bereikt hebben'

Bescheiden Bayern-international: 'Dat zijn spelers die veel meer bereikt hebben'

08-10-2016 23:41

Joshua Kimmich ontwikkelt zich momenteel in razend tempo, maar hij blijft bescheiden. De 21-jarige verdediger annex middenvelder van Bayern München speelde zaterdagavond tegen Tsjechië (3-0) alweer zijn achtste interland voor Duitsland.

"Ik kwam vorig jaar vanaf het tweede niveau naar Bayern. Niet veel mensen wisten wie ik was, maar dat is nu allemaal anders", laat Kimmich weten op de website van de Duitse voetbalbond DFB. "Ik speelde vorig seizoen steeds meer en kwam uiteindelijk terug van het EK als international. Dat betekent dat de verwachtingen veranderd zijn. Maar ik ben nog steeds blij met iedere minuut."

Veel meer druk voelt de oud-speler van VfB Stuttgart ondanks zijn snelle ontwikkeling niet. "Waarschijnlijk omdat ik de meeste druk al op mijzelf leg. Maar er is wel meer aandacht gekomen. Mijn naam valt vaker in de media en mensen willen vaker een handtekening. Dat was een jaar geleden zeker niet zo, toen stapte ik nog in de teambus zonder dat iemand wist wie ik was."

Dit seizoen scoorde Kimmich al drie keer in vijf optredens, maar hij blijft bescheiden. "Zowel bij Bayern als het nationale team zijn er veel spelers die veel meer bereikt hebben dan ik. De meeste van hen zijn wereldkampioen, Europees kampioen of Champions League-winnaars. Wat ik presteer stelt nog niets voor in vergelijking met Manuel Neuer, Thomas Müller of Xabi Alonso."