'Inter en De Boer gaan verdediger in januari verlossen van United-bank'

'Inter en De Boer gaan verdediger in januari verlossen van United-bank'

08-10-2016 12:00

Diverse Italiaanse media zijn er inmiddels van overtuigd: Matteo Darmian gaat in januari de overstap maken van Manchester United naar Internazionale. In Engeland is de vleugelverdediger op een dood spoor beland. 

United-manager José Mourinho ziet het niet zitten in Darmian. De 26-jarige back kostte de Premier League-grootmacht ruim een jaar geleden nog zo'n vijftien miljoen euro. Louis van Gaal deed in zijn laatste seizoen op Old Trafford 39 keer een beroep op Darmian. Deze jaargang kwam de back nog niet één minuut in actie in de Premier League. Mourinho kiest liever voor spelers als Daley Blind, Luke Shaw en Antonio Valencia. 

Een vertrek uit Manchester in januari is dus waarschijnlijk voor Darmian. Onder meer Tuttosport en La Gazzetta dello Sport schrijven dit weekend dat Internazionale de meest waarschijnlijke bestemming is van de Italiaan. Inter-trainer Frank de Boer wil zijn achterhoede grondig versterken. Afgelopen zomer investeerde hij al zo'n honderd miljoen euro in aanwinsten als Joao Mario, Antonio Candreva en Gabigol.