Degryse zag zwakke schakel: ''Hij is niet klaar voor dit niveau''

Degryse zag zwakke schakel: ''Hij is niet klaar voor dit niveau''

08-10-2016 11:50
1

De Rode Duivels imponeerde vrijdagavond met een klinkende 4-0 zege op belangrijkste concurrent Bosnië-Herzegovina. Meerdere spelers blonken uit in Brussel. Marc Degryse zag echter ook een zwakke schakel.

In de aanloop naar het WK-kwalificatieduel werd er veel gesproken over de tactiek van Roberto Martinez. Kiest hij weer voor 3-4-3 of toch 4-3-3? Het werd dat laatste en de analist was toch enigszins verrast dat de bondscoach koos voor een viermansverdediging, met Jordan Lukaku als linksachter. Degryse vond het geen goede beslissing.

''Los van zijn blessure was het trouwens geen goede keuze. Jordan bewees in de voorbije interlands al dat hij nog niet klaar is voor dit niveau. Hij is niet zeker genoeg - niet in balbezit en evenmin in balverlies. Zijn pakweg twintig minuten tegen Bosnië toonden dat nogmaals aan'', is hij kritisch in Het Laatste Nieuws.

Jordan Lukaku moest na twintig minuten van het veld en werd vervangen door Laurent Ciman. Degryse zag dat het vervolgens beter ging. ''Dat Jordan nadien geblesseerd uitviel - hopelijk valt het mee - is spijtig voor hem, maar met Ciman in een driemansdefensie liep het nadien wel een stuk beter'', luidt zijn oordeel.