Ook Buffon mengt zich in Pellè-discussie: Het was geen goed gebaar

Ook Buffon mengt zich in Pellè-discussie: "Het was geen goed gebaar"

07-10-2016 21:41

Graziano Pellè werkte zich donderdag in de nesten door de uitgestoken hand van de Italiaanse bondscoach Giampiero Ventura te weigeren. Doelman Gianluigi Buffon lijkt niet al te zwaar aan het incident in het WK-kwalificatieduel met Spanje te willen tillen.

"Het was geen goed gebaar", laat Buffon weten aan ANSA. "Onze filosofie is dat we verenigd zijn, we zijn één. Ook op de momenten dat je iets verkeerds doet uit boosheid. Pellè zal zich realiseren dat hij een fout heeft gemaakt en wordt weer met liefde begroet. Je kunt in tien jaar tijd een fout maken."

Pellè bood inmiddels zijn excuses aan voor het incident tijdens het 1-1 gelijkspel tegen de Spanjaarden. 'Het was onacceptabel gedrag, in eerste instantie ten nadele van de coach, maar ook naar mijn teamgenoten toe. Zij hebben een geweldige teamspirit getoond.' Dat was voor de Italiaanse voetbalbond echter niet voldoende. De oud-Feyenoorder is voorlopig uit de selectie gezet.

Italië neemt het zondag nog op tegen Macedonië in de WK-kwalificatie. Ventura heeft in dat duel nog de beschikking over spitsen Ciro Immobile (SS Lazio) en Andrea Belotti (Torino).