Vandenbempt heeft bedenkingen bij ontslag Madou: 'Hij speelde cavalier seul'

Vandenbempt heeft bedenkingen bij ontslag Madou: 'Hij speelde cavalier seul'

07-10-2016 16:49

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vrijdagochtend communicatiemanager Bob Madou aan de deur gezet. Zijn vertrek komt voor iedereen als een grote verrassing. Journalist Peter Vandenbempt is niet te spreken over het ontslag van Madou.

"Dit is een eenmansactie van interim-CEO Gérard Linard", aldus Vandenbempt op de website van Sporza. "De voorbije weken zijn er enkele conflicten geweest over het aantal communicatiemensen dat in de toekomst meegaat naar het buitenland. Voor de wedstrijd tegen Gibraltar wilde Linard slechts twee mensen meesturen, maar Madou had met Bart Verhaeghe kunnen regelen dat er drie mensen zouden meegaan."

"Toen Linard dat te weten kwam, voelde hij zich gepasseerd. Er is een discussie ontstaan die tot het ontslag van Madou heeft geleid. Linard heeft eenzijdig een einde gemaakt aan de samenwerking, zonder medeweten van de Raad van Bestuur. Dit ontslag is een impulsieve beslissing van een man die in zijn eer gekrenkt was. Linard heeft duidelijk cavalier seul gespeeld. Ik heb hier grote bedenkingen bij", besloot Vandenbempt.