Hanni geeft meer uitleg over zijn blessure: Een contractuur aan de adductoren

Hanni geeft meer uitleg over zijn blessure: "Een contractuur aan de adductoren"

07-10-2016 11:00

Sofiane Hanni is eerder deze week al teruggekeerd naar Brussel, de bondscoach van Algerije vond hem niet fit genoeg om te spelen. Hanni bevestigt zijn blessure, maar vertelt dat Anderlecht hem niet geforceerd heeft.

Hanni heeft zijn blessure aan de adductoren opgelopen in de match tegen St-Etienne. "De blessure is niet zo erg, een contractuur aan de adductoren. Maar het heeft geen zin om nu te spelen en het misschien erger te maken", vertelt hij in Le Buteur.

Hij zou dan in allerijl nog klaargestoomd zijn voor de wedstrijd tegen Standard, maar dat klopt volgens hem niet. "Tegen St-Etienne voelde ik pijn, ik ben meteen gestopt. Ze hebben een echografie gemaakt bij de club, daarop was niets te zien. De club heeft toegestaan dat ik speelde tegen Standard. Ik kan zeggen dat ik tijdens die wedstrijd niets gevoeld heb."

Hoe lang hij buiten strijd is weet hij zelf nog niet. "Morgen ben ik op de club voor nieuwe testen. Ik profiteer van de interlandbreak om nog te herstellen. We moeten niet vergeten dat ik sinds het begin van het seizoen altijd speel, soms drie wedstrijden per week. Dat is nieuw voor mij."