Pellè ter discussie: 'Als je shirt van de nationale ploeg aantrekt niet gepast'

Pellè ter discussie: 'Als je shirt van de nationale ploeg aantrekt niet gepast'

07-10-2016 08:32

Graziano Pellè heeft zichzelf in de nesten gewerkt. De 31-jarige spits reageerde donderdag woedend, toen hij kort na rust gewisseld werd in het WK-kwalificatieduel met Spanje (1-1). Hij beende van het veld en negeerde bondscoach Giampiero Ventura.

"Hij was boos. Misschien niet omdat hij gewisseld werd, maar omdat hij slecht had gespeeld", reageert Ventura gelaten in Italiaanse media. "Je ziet dit soort dingen vaker in het voetbal, maar als je het shirt van het nationale elftal aantrekt, vind ik dit niet gepast."

De positie van Pellè in de Italiaanse ploeg komt verder ter discussie te staan, nadat hij Southampton afgelopen zomer verruilde voor het Chinese Shandong Luneng. Vooralsnog kreeg de aanvaller, die op het EK nog scoorde tegen de Rode Duivels, telkens het voordeel van de twijfel van de bondscoach. Dat betaalde hij vorige maand terug door zowel tegen Frankrijk als Israël te scoren.

De concurrentie om de spitspositie is evenwel hevig. Naast Pellè kan Ventura een beroep doen op onder anderen Ciro Immobile (SS Lazio) en Andrea Belotti (Torino). Zij zijn het seizoen sterk begonnen met respectievelijk vijf en vier goals in de Serie A.