Kroatië haalt stevig uit, IJsland ontsnapt laat aan pijnlijk resultaat

06-10-2016 22:50

In de WK-kwalificatie heeft Kosovo een pijnlijke nederlaag geleden. Mede dankzij een pijlsnelle hattrick van Mario Mandzukic en een doelpunt van ex-Bruggeling Ivan Perisic verloor Kosovo kansloos van Kroatië.

Kosovo - Kroatië 0-6
Kosovo maakte al snel kennis met de kwaliteiten van Kroatië, want bij rust stond er al een kansloze 0-3 tussenstand op het scorebord. Juventus-spits Mandzukic was voor alle treffers verantwoordelijk. In de tweede helft deden ook Matej Mitrovic, Perisic en Nikola Kalinic nog een duit in het Kroatische zakje: 0-6.

Turkije - Oekraïne 2-2
Ook Turkije kende een tegenvallende avond, zij het met een wat draaglijker resultaat. In de thuiswedstrijd tegen Oekraïne hoopte de ploeg van bondscoach Fatih Terim het eerdere gelijkspel bij Kroatië (1-1) een winnend vervolg te geven, maar slaagde het daar niet in. Andriy Yarmolenko (strafschop) en Artem Kravits hielpen de bezoekers al voor rust aan een ruime voorsprong, waarna Ozan Turan en Hakan Calhanoglu een nederlaag voorkwamen (2-2).

IJsland - Finland 3-2
Ook IJsland leek lange tijd onderuit te gaan, maar zegevierde alsnog. Tegen Finland lieten de Scandinaviërs zich bijna verrassen door treffers van Teemu Pukki en Robin Lod. Namens IJsland maakte Kari Arnason tussendoor gelijk, waarna Alfred Finnbogason in de slotminuut voor een punt leek te zorgen. Het werden er zelfs drie, want Ragnar Sigurdsson tekende vijf minuten in de blessuretijd voor de winnende goal (3-2). IJsland heeft na twee duels vier punten, nadat er eerder gelijk werd gespeeld bij Oekraïne (1-1). Finland heeft er één, na het eerdere gelijkspel tegen Kosovo (1-1).