Nederlander overtuigde Usain Bolt om United-fan te worden: Hij is cool

Nederlander overtuigde Usain Bolt om United-fan te worden: "Hij is cool"

06-10-2016 20:37

Usain Bolt staat al tijden bekend als een echte voetbalfan én supporter van Manchester United. De Jamaicaanse atleet herinnert zich niet meer tegen wie United speelde toen hij ze voor het eerst zag op televisie, maar herinnert zich wel welke speler indruk op hem maakte: Ruud van Nistelrooy.

De Nederlander overtuigde Bolt om fan van Manchester United te worden. "Van Nistelrooy speelde voor hen. Ik had zoiets van: 'Ik mag deze gast, hij is cool.' En hij is erg goed", vertelt de sprintlegende in gesprek met Yahoo Sports.

Bolt is sindsdien supporter, ontmoette de selectie van United en kreeg zelfs een eigen shirt op Old Trafford. De sprinter, die op de afgelopen Olympische spelen maar liefst drie keer goud behaalde, werd supporter door de Nederlandse spits.

"Het grappige eraan is dat het elk team had kunnen zijn. Het had ook Sunderland of Newcastle kunnen zijn", besluit Bolt. Van Nistelrooy scoorde tussen 2001 en 2006 maar liefst 150 doelpunten in 219 wedstrijden voor United. Ook wist Van the Man het net te vinden in tien opeenvolgende Premier League duels, een record dat afgelopen seizoen verbroken werd door Jamie Vardy van Leicester City (11 wedstrijden, red.)