Rooney is basisplaats kwijt bij United: 'Doe er alles aan om er weer in te komen'

Rooney is basisplaats kwijt bij United: 'Doe er alles aan om er weer in te komen'

05-10-2016 12:19

Wayne Rooney lijkt even pas op de plaats te hebben gemaakt bij Manchester United. De dertigjarige aanvoerder was in de duels met Leicester City en Stoke City bankzitter, maar gaat niet bij de pakken neerzitten. Hij begrijpt de keuze van José Mourinho.

Rooney werd na de 3-1 nederlaag bij Watford gepasseerd door de Portugese manager. "Ik speelde slecht tegen Watford. Dat weet ik en dat begrijp ik", stelt de middenvelder annex aanvaller in The Independent. "Als hij op basis van die wedstrijd zijn volgende opstelling heeft gekozen, begrijp ik dat ik er niet in stond. Het team heeft het vervolgens goed gedaan, zeker tegen Leicester City (4-1 winst)."

Voor Rooney, die concurreert met onder meer Juan Mata, rest niets anders dan de handen uit de mouwen te steken. "Ik moet hard werken en proberen terug te komen. Als ik mijn kans krijg moet ik die proberen te pakken", aldus de Engels international. "We moeten hard werken als een team. Als ik op de bank zit, is dat niet anders. Ik zal vechten. Ik doe er alles aan om er weer in te komen."