Vizier op Europa: Shakhtar lijdt zeer zeldzaam puntenverlies in stadsderby

16-10-2016 18:17

Gent treft Shakhtar Donetsk, Sporting Braga en Konyaspor in Groep H van de Europa League. Elk weekend richt VoetbalPrimeur.be zijn vizier op Oekraïne, Portugal en Turkije. Hier kun je terecht voor het programma en de uitslagen van de Europese tegenstanders van de Buffalo's.

Olimpik Donetsk - Shakhtar Donetsk: 1-1
Vorm: W-W-W-W-W-W-G-W-W-W-G
Stand: 1e op 12 ploegen met 28 op 33 punten
Shakthar Donetsk heeft zeldzaam puntenverlies geleden in de Oekraïense competitie. Shakhtar geraakte verrassend genoeg niet voorbij Olimpik Donetsk in de stadsderby: 1-1. Ivan Ordec zette de gasten nog wel op voorsprong, maar Ivan Matyazh maakte tien minuten voor het einde de gelijkmaker. Het was pas de tweede keer dat Shakhtar punten verspeelde in eigen land. AA Gent gaat volgende week donderdag op bezoek bij de Oekraïense topclub.

Istanbul Başakşehir - Konyaspor: 1-1
Vorm:
G-G-W-G-V-W-G
Stand:
8e op 18 ploegen met 10 op 21 punten
Konyaspor pakte een mooi punt op bezoek bij de leider in de Turkse competitie. De tegenstander van de Buffalo's kwamen in de slotfase op achterstand na een doelpunt van Batdal, maar twee minuten later maakte Bajic de gelijkmaker.

Sporting Braga: dit weekend geen competitiematch
Vorm: W-G-W-W-V-W-G
Stand: 4e op 18 ploegen met 14 op 21 punten