Aanwinst van Zulte sukkelt met vetpercentage: Ik beloon mezelf met kebab

Aanwinst van Zulte sukkelt met vetpercentage: "Ik beloon mezelf met kebab"

Gepubliceerd: vrijdag 30 september 2016 om 10:39vr 30-09-2016 om 10:39

Bij Zulte Waregem is Soualiho Meité één van de revelaties van het seizoensbegin. De beresterke middenvelder is een ex-speler van Lille, maar daar brak hij niet door. Met dank aan zijn vetpercentage.

Meité geeft het toe: hij leeft niet altijd zoals een echte sportman. "Ik kon me niet doorzetten bij Lille. Ik zoek geen excuses: het was mijn eigen schuld dat het niet wilde lukken. Ik was niet professioneel genoeg en dacht dat mijn talent zou volstaan. Ik heb er gefaald", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Vooral conditioneel is er nog groeimarge bij Meité, en dat heeft een duidelijke reden. "Mijn eetgewoontes kunnen beter. Zo eet ik te onregelmatig. En na een wedstrijd durf ik mezelf te belonen met frieten, pizza of kebab. De trainer heeft dat niet graag. En hij heeft gelijk, want daardoor ligt mijn vetpercentage te hoog. Ik zit bij de slechtsten van de kern. Daar moet ik aan werken."

Toch leeft hij veel meer voor zijn sport dan vroeger. "Iedere ochtend zit ik nu in de fitness. Niet om een bodybuilder te worden - zo zitten er al genoeg op Facebook -, wel om sterker in het duel te zijn. Ik heb al te veel kansen vergooid."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws