'Manchester United en Real mikken op dribbelaar van Sporting Lissabon'

'Manchester United en Real mikken op dribbelaar van Sporting Lissabon'

30-09-2016 10:38

Een boost voor Manchester United en Real Madrid in de jacht op Gelson Martins. De 21-jarige aanvaller van Sporting Portugal heeft deze week een contractvoorstel geweigerd.

Dat meldt de Portugese krant Correio da Manha vrijdag. Martins wordt al weken gelinkt aan een wintertransfer naar Manchester United of Real Madrid, maar tot dusver leken die berichten niet meer dan losse flodders. Vrijdag klinkt een serieuzer geluid: Martins zou een aanbieding van Sporting, dat met hem wilde verlengen, van tafel hebben geveegd.

Sporting bood 250.000 euro per seizoen, maar de aanvaller niet mee akkoord met 'het contractje'. Hij zou meer dan 500.000 euro per jaar willen. Duidelijk is dat clubs als Real en United een stuk minder kunnen bieden, mits de interesse wordt geconcretiseerd.

Martins is een product van de befaamde Sporting-academie en brak twee weken geleden definitief door bij het grote publiek. In de nipt verloren Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid (2-1) was de rechtsbuiten niet te stoppen. Dit seizoen staat op twee doelpunten en vier assists in dertien optreden. Martins viel dinsdag opnieuw op in de Champions League: hij miste op een meter van de doellijn tegen Legia Warschau (2-0).