Ex-coach Antwerp zit 'helemaal stuk' na beschuldigingen: 'Dat is mij gevraagd'

Ex-coach Antwerp zit 'helemaal stuk' na beschuldigingen: 'Dat is mij gevraagd'

30-09-2016 07:59

Jimmy Floyd Hasselbaink zit er even helemaal doorheen nu hij verwikkeld is geraakt in het Engelse voetbalschandaal, dat bondscoach Sam Allardyce al de kop kostte. De ex-coach van Antwerp ontkent de beschuldigingen.

Hasselbaink wordt ervan beschuldigd dat hij 50.000 pond zou willen hebben voor een lezing bij een fictief bedrijf dat zou handelen in voetballers. Daarvoor moest hij tijdens zijn vrije dagen naar Singapore vliegen. De voormalige coach van Antwerp vindt het een schande dat hij om die reden in verband wordt gebracht met omkoping.

"Ik zit helemaal stuk", laat Hasselbaink weten in De Telegraaf. "Ik heb niets gedaan en vind het heel erg wat er nu gebeurt. Er is mij gevraagd om voor een bepaald bedrag een speech te geven. Daar zie ik niets verkeerds in. Ik heb ook geen tegenbeloften gemaakt. Ik heb QPR ook niet gevraagd om spelers te halen, die zogezegd bij hen (fictieve bedrijf) onder contract zouden staan."

In totaal zouden naast de inmiddels weggestuurde Allardyce nog acht coaches in Engeland betrapt zijn op het aannemen van grote geldbedragen voor transfers van spelers. De reputatie van Hasselbaink lijkt in ieder geval een deuk op te lopen. Ook (ex-)Oud-Heverlee Leuven-voorzitter Jimmy Houtput werd genoemd in het corruptieschandaal.