BREAKING: OHL-voorzitter neemt ontslag na vernoeming in corruptieschandaal

BREAKING: OHL-voorzitter neemt ontslag na vernoeming in corruptieschandaal

30-09-2016 07:40

In het Engelse voetbalschandaal omtrent corruptie is er nu ook een Belgische naam opgedoken. Oud-Heverlee Leuven-voorzitter Jimmy Houtput zou betrokken zijn in het corruptieschandaal omtrent omstreden transfers.

De Engelse kwaliteitkrant The Daily Telegraph meldt dat OHL een samenwerking om mee te werken aan illegale transferpraktijken niet had uitgesloten. Zo kunnen Engelse clubs "third party ownership" omzeilen. Dat bracht het dagblad aan het licht via een undercoveroperatie. OHL-voorzitter Houtput gaf aan de krant aan dat zijn club als eigenaar zou kunnen fungeren voor voetballers van wie de economische rechten eigenlijk beheerd zouden worden door de investeerders.

OHL zou dan later een procent kunnen verdienen op de doorkoopsom van die spelers. "We kunnen dit wel niet op papier zetten", vertelde hij in een telefoontje aan de Britse krant. Houtput had uiteindelijk ook een reactie klaar voor The Daily Telegraph. Volgens hem heeft hij nooit regels gebruiken. "Als een professionele club is OHL onderhevig aan heel wat regels. De club volgt die regels ook en zal nooit de third party ownership-regels breken", klonk het.

Update 7:40: Nadat zijn club werd genoemd in het Engels corruptieschandaal heeft Houtput besloten om ontslag te nemen als voorzitter van OHL. Dat liet hij zelf weten via Facebook.