Wéér Europese rampavond voor Inter; opsteker voor Schalke

29-09-2016 20:58

Internazionale heeft donderdagavond wederom een slechte beurt gemaakt in de Europa League. Na de thuisnederlaag tegen Hapoel Beer Sheva (0-2) van twee weken terug ging de Italiaanse grootmacht nu onderuit bij Sparta Praag: 3-1.

De eerste helft van Inter in Tsjechië verliep werkelijk dramatisch. De defensie van de gasten ging tweemaal opzichtig de fout in. In de zevende minuut kreeg Vaclav Kadlec vrij spel bij het binnenschieten van de 1-0, even later stonden alle Inter-verdedigers te slapen toen Praag een vrije trap nam en Kadlec vrij kon aannemen, oog in oog met goalie Samir Handanovic. De spits faalde niet: 2-0.

Pas in de 71e minuut kon Inter iets terugdoen. Rodrigo Palacio tekende voor de aansluitingstreffer. Even dacht Inter toch nog een resultaat te gaan boeken in de Tsjechische hoofdstad, maar die hoop werd al snel aan duigen geschoten. Mario Holek maakte er 3-1 van.

Southampton kwam op bezoek bij Hapoel Beer Sheva niet verder dan 0-0. Schalke boekte een 3-1 overwinning op Red Bull Salzburg. Namens de hekkensluiter van de Bundesliga scoorden Leon Goretzka en Benedikt Höwedes. De andere treffer was een own goal van een Salzburg-verdediger.

Adam Maher maakte zijn eerste goal namens Osmanlispor, de Turkse club die hem dit seizoen huurt van PSV. De 1-1 van de middenvelder was niet voldoende, want tegenstander FC Zürich won uiteindelijk met 2-1.