AA Gent kent bijzonder weinig problemen met Turkse middenmoter

29-09-2016 20:45

AA Gent heeft zijn tweede poulewedstrijd in de Europa League overtuigend gewonnen. Tegen een erg verdedigend Konyaspor vond het snel een gaatje en kon het rustig controleren. Kenneth Saief viel nog uit in de slotfase.

Konyaspor is allesbehalve een topclub in Turkije, en dat bleek ook al snel. In de beginfase raakten de Turken nauwelijks een bal en hadden ze veel overtredingen nodig. Bij de eerste echte kans was het meteen raak voor de thuisploeg. Een gevaarlijke voorzet van Nana Asare bereikte Kalifa Koulibaly, die kopte terug op Kenny Saief. De Israëlier twijfelde niet en werkte mooi af. Even later kon Coulibaly alleen voor de doelman komen, maar hij miste onbegrijpelijk. Het was uitstel van executie voor Konyaspor. Renato Neto zette met het hoofd de 2-0 op het bord, een veilige ruststand.

Na de rust kwam Jérémy Perbet in de plaats van Danijel Milicevic, en de Fransman kreeg meteen een kans. Zijn schot belandde recht op doelman Kirintili. Daarna werd het een slaapverwekkende vertoning in de Ghelamco Arena. Konyaspor kreeg al het balbezit, maar tot kansen kwam het nauwelijks. Meer dan een paar ongevaarlijke schoten lieten de Turken niet zien. Bezoeker Meha kon in de slotfase nog schieten richting de korte hoek, maar daar stond Jacob Rinne pal. Ondanks een zwakke tweede helft kende Gent weinig problemen met deze tegenstander.

In de slotfase viel Saief nog uit na een tik, hij werd van het veld gedragen. Het is afwachten of hij de wedstrijd tegen Club Brugge kan spelen.