Racing Genk snakt naar goed resultaat: ''Er zit druk op de ketel''

Racing Genk snakt naar goed resultaat: ''Er zit druk op de ketel''

Gepubliceerd: donderdag 29 september 2016 om 10:35do 29-09-2016 om 10:35

Racing Genk zit in de flinke dip. De Limburgers verloren liefst vijf van de laatste zes duels. Genk ontvangt donderdag het Italiaanse Sassuolo in de Europa League en hoopt op een flinke opsteker.

Dimitri De Condé zegt dat er druk op de ketel staat, maar heeft goede hoop. ''We hadden gehoopt een stuk hoger te staan in de klassering. Maar ik ben ervan overtuigd dat we uit het dal zullen kruipen'', zo laat de technisch directeur weten aan Het Nieuwsblad.

De Condé wijst ook een oorzaak aan. ''Ook ik heb vastgesteld dat we enkele keren genekt zijn door een gebrek aan defensieve stabiliteit. Vorig seizoen konden we bijna doorlopend hetzelfde centrale duo opstellen. Dan kweek je automatismen, die er na het vertrek van Kabasele nu even niet zijn. Toch geloof ik dat het goed komt.''

Hij gelooft dan ook dat Genk voor een verrassing kan zorgen. ''Ik denk dat we kunnen stunten. Maar dan moeten we wel het niveau van tegen Anderlecht benaderen en, belangrijker nog, die ballen er deze keer wel inschieten.'' De Condé baalt er wel van dat veel supporters in deze moeilijk fase thuis blijven en niet in de Limunis Arena zitten. ''Wat ik wel betreur, is dat ons stadion maar halfvol zal zitten. Maar ik merk dat ook de andere Belgische clubs moeite hebben om hun stadion goed gevuld te krijgen'', zo besluit hij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws