Turkse enclave naar Ghelamco Arena: Steun van onze fans zal nodig zijn

Turkse enclave naar Ghelamco Arena: "Steun van onze fans zal nodig zijn"

Na het gelijkspel op het veld van Sporting Braga kan KAA Gent donderdagavond een goede zaak doen in de Europa League. Een overwinning thuis tegen het Turkse Konyaspor zou de ambities om door te stoten een boost geven. Hein Vanhaezebrouck verwacht om drie redenenen echter een moeilijke wedstrijd, zo blijkt uit de voorafgaande persconferentie.

Ten eerste kijkt de trainer vooral naar zijn eigen team: de Buffalo's krijgen met heel wat blessureleed af te rekenen. Zo zijn onder meer Moses Simon, Thomas Matton, Brecht Dejaegere, Emir Kujovic en Thomas Foket out. Toch wil Vanhaezebrouck hun afwezigheid niet inroepen als excuus. "Voor mij maakt het niet uit wie er bij is en wie niet", stelt hij. "We moeten sowieso werken met de jongens die inzetbaar zijn. Op dat vlak weegt de afwezigheid van Foket niet zwaarder door dan die van iemand anders."

Tweede probleem voor Vanhaezebrouck en co: door de grote Turkse gemeenschap in Gent worden heel wat bezoekende supporters verwacht. Om die reden voorzag de club zelfs extra tickets. "De bezoekers zullen gesteund worden door meer dan het bezoekersvak alleen. Ik hoop dat wij de rest goed kunnen vullen, want de steun van onze fans zal meer dan nodig zijn", aldus de oefenmeester.

Sterke ploeg
Als derde en laatste element haalt Vanhaezebrouck aan dat Konyaspor gewoon een goed team is. "We moeten ervoor opletten. Konyaspor heeft kwaliteiten, anders wordt je niet derde in Turkije. Ze spelen voor het eerst Europees, dat zorgt voor veel drive en overtuiging. Tegen Sjachtjor verloren ze pas op het nippertje. Ze zullen nu dus iets willen halen. Maar wij moeten gewoon uitgaan van onze sterkte en samen met ons publiek het verschil maken", besluit hij strijdvaardig.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie