Allardyce verdiende drie miljoen per jaar, waarom had hij dat nog nodig?

"Allardyce verdiende drie miljoen per jaar, waarom had hij dat nog nodig?"

28-09-2016 17:14

Sam Allardyce kan het zichzelf verwijten dat hij is ontslagen als bondscoach van Engeland. Dat is althans de mening van Greg Dyke, voormalig voorzitter van de Engelse voetbalbond FA.

Allardyce werd dinsdag na 67 dagen op straat gezet door de FA, nadat hij tijdens een undercoveractie uitlegde hoe de FA-regels omzeild konden worden en bereid zou zijn om mee af te reizen naar Singapore en Hong Kong en daar tegen betaling zaken gedaan te krijgen. Hoewel Allardyce na zijn ontslag liet weten 'er te zijn ingeluisd', vindt Dyke dat de coach in de spiegel moet kijken.

"Hij had een baan waarbij hij meer dan drie miljoen pond per jaar verdiende, dus waarom zou hij nog een paar honderdduizende euro mee willen pakken?", vraagt Dyke zich hardop af in gesprek met Sky Sports. "Ik denk dat het heel dom was om zulke dingen te bespreken met vreemden. Als je tegen dat soort mensen zegt dat je 'manieren weet om de FA-regels te omzeilen', kom je als bondscoach van Engeland in de problemen. Zoiets zou zijn voorganger Roy Hodgson niet zijn overkomen."