Italiaanse krant beschermt 'drilsergeant' De Boer: 'Hij luisterde niet naar hem'

Italiaanse krant beschermt 'drilsergeant' De Boer: 'Hij luisterde niet naar hem'

26-09-2016 17:08

Frank de Boer heeft met Internazionale een pas op de plaats gemaakt. De oefenmeester begon stroef aan het seizoen, zorgde voor euforie na zeges op Juventus en Empoli en is nu in rustig vaarwater terechtgekomen na het gelijkspel tegen Bologna.

Drilsergeant
'De Boer is de drilsergeant van Caner Erkin, Marcelo Brozovic en Geoffrey Kondogbia', begint La Gazzetta dello Sport de analyse. 'De Boer toont moed in zijn keuzes en openlijke verklaringen. Natuurlijk is het lastig en niet handig dat De Boer het Italiaans nog niet echt machtig is, maar het is duidelijk te begrijpen wat hij wil.'

De Boer slachtofferde tegen Bologna namelijk middenvelder Kondogbia al in de 28e minuut. 'Hij moest simpel voetballen, maar de Fransman luisterde niet naar de instructies van de coach. Hij moet leren wanneer hij risico in zijn spel moet leggen en wanneer niet', schrijft Gazzetta.

Zanetti
Javier Zanetti, vice-president van Inter, is lyrisch over De Boer. "Hij is geweldig bezig. Je ziet hoe professioneel hij is en zijn hand wordt nu al zichtbaar", aldus de oud-speler tegenover Radio Rai. "Dit Inter is niet meer zo sterk geweest sinds het Inter van José Mourinho."

Zanetti ging ook in op de situatie rond Kondogbia. "Het betekent niet dat Kondogbia gelijk buiten beeld raakt. Hij speelde alleen niet zoals Frank de Boer graag wilde. Dat was de reden."