Genk en Sassuolo steunen samen een goed doel met inkomsten van duel

Genk en Sassuolo steunen samen een goed doel met inkomsten van duel

Gepubliceerd: maandag 26 september 2016 om 16:56ma 26-09-2016 om 16:56

KRC Genk en Sassuolo staan donderdag tegenover elkaar in de groepsfase van de Europa League. Op het veld zijn de twee ploegen dan wel rivalen, maar ernaast hebben de teams elkaar al gevonden. Ze steunen samen een goed doel.

Op 25 augustus werd het centrum van Italië getroffen door een zware aardbeving, die aan 241 mensen het leven kostte. Enkele honderden personen raakten gewond en de materiële schade was niet te overzien. Genk en Sassuolo doen nu hun duit in het zakje om de getroffen Italianen een hart onder de riem te steken.

"KRC Genk en US Sassuolo Calcio zetten hun schouders onder een lokaal project dat het verschil wil maken voor deze mensen. #Unitialcentro zamelt geld in om een busje te kopen waarmee ze kinderen van de plaatselijke voetbalclub Arquata del Tronto naar voetbalterreinen in de buurt brengen. De kinderen krijgen zo de kans om te voetballen, aangezien dit in hun eigen club niet langer kan", laat Genk weten op de clubwebsite. 

Daarom zal een deel van de opbrengst van match donderdag naar het project. "Van elk ticket dat verkocht wordt voor de wedstrijd KRC Genk – Sassuolo op donderdag 29 september gaat 1 euro naar de financiering van dit busje. Sassuolo organiseert een soortgelijke inzamelactie tijdens haar thuismatchen in de groepsfase van de Europa League", klinkt het.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws