OFFICIEEL: Beerschot Wilrijk haalt vrije Roemeense spits binnen

OFFICIEEL: Beerschot Wilrijk haalt vrije Roemeense spits binnen

26-09-2016 16:42

KFCO Beerschot Wilrijk heeft opnieuw een opvallende transfer gedaan. Het haalde de transfervrije Roemeense spits Vlad Rusu binnen. Die speelde deze zomer nog Europees tegen Gent.

Rusu is jeugdproduct van Steau Boekarest, waar hij in 2008 debuteerde in de eerste ploeg. Doorbreken lukte daar echter niet en dus ging hij op zoek naar nieuwe uitdagingen. Hij speelde bij Viitorul Constanta (2011 tot 2014 en opnieuw vanaf begin dit jaar), Clinceni (8 wedstrijden, 6 doelpunten), Academica Arges (12 wedstrijden en 5 doelpunten) en Petrolul Ploiesti (5 matchen, 1 goal).

Het is opvallend dat de Antwerpse club erin slaagt de 26-jarige Rusu naar de Eerste Amateurliga te halen. Begin dit seizoen speelde hij met Viitorul Constanta nog in de voorrondes van de Europa League. Hij ontmoette daarin onder meer AA Gent.

"Nu alle transfermodaliteiten werden afgerond is Vlad Rusu - die op training trouwens al een veelbelovende indruk maakte - speelgerechtigd. Dat betekent dat hij in principe aanstaande zaterdagavond in en tegen SK Heist kan debuteren voor KFCO Beerschot Wilrijk. Met deze overgang heeft onze club meteen alle transferactiviteiten voor dit seizoen afgerond", klinkt het op de clubwebsite.