Genk heeft vertrek sterkhouder onderschat: Dat speelt Genk duidelijk parten

Genk heeft vertrek sterkhouder onderschat: "Dat speelt Genk duidelijk parten"

Gepubliceerd: maandag 26 september 2016 om 14:08ma 26-09-2016 om 14:08

KRC Genk kon zondag niet overtuigen tegen KV Kortrijk. Het ging met 4-1 onderuit na defensief geklungel achterin. Ex-speler Marc Hendrikx weet waarom Genk het dit seizoen defensief zo moeilijk heeft.

"Het zat gisteren niet lekker bij Genk, dat voelde je al meteen. Het geklungel achteraan was niet om aan te zien. En dan loop je van in het begin natuurlijk achter de feiten aan", vertelt hij in Het Belang van Limburg. "Ik heb het gevoel dat Genk een probleem heeft omdat de ploeg niet van achteruit wordt gestuurd."

"Als de coaching door de keeper en de defensie gebeurt, dan krijg je een sterke locomotief die de trein stuurt. Nu komt de coaching vanuit het middenveld en de aanval, daar loopt het wel zoals het hoort, maar daardoor hangt de defensie er maar een beetje aan, als een stuurloos wagonnetje dat naar alle kanten zwiept", vertelt hij.

Vertrek van sterkhouder
Volgens hem heeft het vertrek van Christian Kabasele ook een grote invloed gehad. "Ik heb het al eerder aangehaald, maar het vertrek van Kabasele speelt Genk duidelijk parten. Hij was niet alleen een sterke verdediger, maar hij zorgde ook voor rust in heel de defensie", aldus Hendrikx. Genk haalde wel Jakub Brabec en Omar Colley om de Rode Duivel te doen vergeten, maar het duo moet zich duidelijk nog aanpassen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws