Anderlecht met knikkende knieën naar Luik: 'Tweede nederlaag voor RSCA'

Anderlecht met knikkende knieën naar Luik: 'Tweede nederlaag voor RSCA'

26-09-2016 08:37

RSC Anderlecht zal komend weekend met een bang hart naar Luik afreizen. Paars-wit neemt het zondag op tegen een herboren Standard. Volgens Marc Degryse zullen de Brusselaars het zeker niet makkelijk hebben.

De analist ziet dat de Rouches in eigen huis vaak kunnen overtuigen. Ook tegen Eupen werd er weer makkelijk gewonnen. Het werd 3-0. "Standard werkt verder aan zijn thuisreputatie dit seizoen", zegt Degryse in Het Laatste Nieuws. "Jankovic heeft sinds zijn komst een goede organisatie neergezet. Standard kreeg in de competitie nog geen goal binnen sinds hij overnam", klinkt het.

Ook aanvallend kunnen de Rouches overtuigen. "Zijn diepe spits Ishak Belfodil is voorts iemand die weegt op een defensie, en hij vormt met zijn fysieke présence het ideale evenwicht voor de lichtgewichten in de ploeg. Standard bewijst dat het een resultaat kan neerzetten, de bekermatch tegen Geel (2-1 verlies) nu even buiten beschouwing gelaten."

Degryse denkt dat Standard in de komende belangrijke week weleens zou kunnen stunten. "De Rouches staan voor een leuke week met duels tegen Ajax en Anderlecht. Op Ajax voorspel ik een lastige avond - die ploeg is echt goed bezig. Thuis tegen Anderlecht gaat Sclessin evenwel ontploffen, en ik sluit niet uit dat Standard Anderlecht de tweede nederlaag aansmeert", besluit hij.